Lär känna TWEEK Ambassador Linda Andersson

Lär känna TWEEK Ambassador Linda Andersson

Linda Andersson är inte bara utbildad inom näringslära och examinerad hem- och konsumentkunskapslärare – hon är också bakboksförfattare, en av Sveriges största bak- och matinstagrammare och officiell TWEEK Ambassador.

Bakboksförfattaren och Tweeekstern bakom populära bloggen Lindas bakskola, Linda Andersson är 50 år och lever med sin familj – sambon Micke och deras fem barn Amanda, Felix, Calle, Tiger och Frida, i Huddinge utanför Stockholm. När hon inte skapar recept tillbringar hon tid i familjens hus i Trosas skärgård, spelar padel, golf, skidor och umgås med vänner och engagerar sig mycket i barnen och deras intressen

Linda Andersson startade sin blogg och instagramkontot @Lindasbakskola när hon som anställd på Sveriges största baktidning Hembakat skapade recept. I dag har hon gett ut sex bakböcker (sjunde boken ska hon påbörja nu) och driver ytterligare två instagramkonton; @Lindasmatskola och @nyttigarecept_lindasbakskola.

“Jag är en av Sveriges största bak- och matinstagrammare och gör allt från att baka kladdkakor, sockerkakor, pizza, bröd, mat och på senare tid gör jag mer och mer hälsosamma och nyttiga recept med mindre socker och mjöl.”

Det var när hennes son fick diabetes typ 1 som Linda började fokusera på nyttigare recept på riktigt. Nu har de blivit oerhört populära.

“När min 15-årige son fick diabetes typ 1 för två år sedan förstod jag på riktigt vilken påverkan kolhydrater har på kroppens blodsocker. Jag är utbildad hem- och konsumentkunskapslärare, jag har läst näringslära på högskolenivå, men det var först när sonen fick diabetes som poletten verkligen trillade ner och jag förstår hur otroligt mycket blodsockret påverkas av vad vi äter.”

Det var också då som Linda upptäckte TWEEK Sweets.

“Jag ville hitta godsaker åt honom som inte påverkade blodsockret så mycket. Det är mycket lättare att dosera rätt mängd insulin till TWEEKs godis än vanligt godis. Och det här ger ju också en ganska tydlig bild att det är mycket bättre för oss alla att äta ett godis med mindre mängd kolhydrater.”

Vad betyder TWEEK för dig?

“TWEEK har gjort att min son kan äta godis utan att blodsockret blir katastrofhögt och jag själv känner att jag kan äta godis utan att känna mig svullen och illamående efteråt.”

Vad innebär det för dig att vara officiella TWEEK Ambassadors?

“Jag vill inspirera andra att hitta TWEEKs godis. Det är ett mycket bättre alternativ eftersom det innehåller färre kolhydrater, färre kalorier, naturliga ämnen och fibrer. Och ännu godare!”

Vilken TWEEK-godis är din favorit?

“Mina TWEEK-favoriter är Corny Crunch, Vegan Vibe, Fruity Fresh, Fizzy Fusion, Toffee Licorice och Toffee Caramel. Eller det bästa jag vet är att blanda många olika sorter i en skål så man får lite av varje.”

Om du fick bygga en helt egen TWEEK-påse, vilka sorter hade du lagt i den?

“En egen TWEEK-påse skulle innehålla en blandning av TWEEKs olika godissorter. Jag skulle gärna vilja ha fler mjuka gelégodissorter och chokladsorter att välja mellan. Jag gillar mjuka, krispiga och sega godisar.”