Ny vd Mathias Stendahl fortsätter expansionen av TWEEK - Sweets with Benefits

Ny vd Mathias Stendahl fortsätter expansionen av TWEEK - Sweets with Benefits

Tidigare produktion- och distributionsansvarig Mathias Stendahl utses till ny vd för TWEEK Sweets with benefits. ”TWEEK har en fantastisk möjlighet att växa på en marknad som vi mer eller mindre kan skapa själva. Det är en position som är ovanlig och nu ska vi ta det ett steg längre”, säger TWEEK VD Mathias Stendahl.

TWEEK lanserades i Sverige 2017, där varumärket nådde en ledande position inom sockerreducerad konfektyr efter mindre än 18 månader. Under 2020 hade TWEEK en tillväxt om 72 % på den svenska marknaden och sju smaker representerade på topp 20 varav tre stycken i topp fem. I Sveriges dagligvaruhandel har TWEEK en marknadsandel på cirka 42 % med distribution i cirka 1 500 butiker.

TWEEK förvärvades sommaren 2020 av Humble Group (tidigare Bayn Group) och under hösten samma år påbörjades lanseringar av TWEEK:s produkter på flera exportmarknader, däribland Kina. Testförsäljning av TWEEK startades i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien, där utfallet från den initiala periodens försäljning var över förväntan.

Som ny vd för TWEEK Sweets hoppas Mathias Stendahl bygga vidare på den starka grund som varumärket står på, med ett ovanligt engagerat community och växande konsumentbas.

“Lanseringen av TWEEK i Storbritannien och södra Europa har, trots den pågående pandemin, rullat ut som planerat och nu tar vi fart. Under våren och hösten kommer vi att fortsätta expansionen på våra nya marknader. Det är väldigt spännande att se hur nya Tweeksters ansluter sig till the candy revolution varje dag”, säger Mathias Stendahl.

Mathias Stendahl är född och uppvuxen i Lerum, nära Göteborg, men har de senaste 25 åren varit bosatt i Skåne. Oavsett om det har varit att jobba med fabriker eller som kock på restaurang har Mathias Stendahls yrkesliv alltid haft en koppling till livsmedelsindustrin på något sätt.

Innan han tillträdde rollen som vd för TWEEK Sweets, fungerade Mathias som produktion- och distributionsansvarig för Humble Group och dessförinnan produktionschef på ett företag där han ansvarade för produktionen i sju olika livsmedelsfabriker i södra Sverige.

Hans egen personliga favorit bland TWEEK Sweets färdigförpackade påssortiment är Salty Salute (”Varje dag i veckan”, säger han) och Mathias Stendahl förklarar att personliga preferenser och åsikter är det som gör livsmedelsindustrin så intressant.

”Alla har en åsikt eftersom alla äter! Och att arbeta med TWEEK, speciellt inom business to customer-området, är att hitta framtidens Tweekster inom en grupp konsumenter som överöses med meddelanden och reklam varje dag. Det är en utmaning, men det är också därför det är ett så roligt jobb.”

Mathias Stendahls fortsätter nu tidigare vd Lennart Arvidssons och TWEEK-grundaren Åsa Roséns arbete. Lennart Arvidsson fortsätter arbeta inom TWEEK som ansvarig för den kinesiska marknaden. TWEEKs grundare Åsa Rosén lämnar sitt operativa uppdrag inom TWEEK och lämnar vidare den fortsatta expansionen av varumärket till Mathias Stendahl och hans team.

”Jag har arbetat tillsammans med Åsa Rosén de senaste månaderna för att verkligen ta in historien om hur TWEEK kom till. Det är en inspirerande resa som började i ett litet kök hos en hårt arbetande entreprenör till vad vi är idag – marknadsledande i Sverige och nu vidare globalt. Vi kommer att fortsätta expansionen av Tweek för att nå ännu fler delar av världen”, säger Mathias Stendahl.