Sasha Naess ny Marketing Manager för TWEEK - Sweets with benefits

Sasha Naess ny Marketing Manager för TWEEK - Sweets with benefits

Snart 28 år och med en bakgrund inom social media marketing på H&M tar Sasha Naess nu över rollen som Marketing Manager för marknadsledande TWEEK - Sweets with benefits.

2018 tog Sasha Naess steget ut från Lunds universitet med en dubbelkandidat i sociologi och medie- och kommunikationsvetenskap och gick direkt till H&Ms huvudkontor som global community manager.

Under tre år arbetade Sasha Naess dagligen med innehåll, analys och uppföljning men också kanalstrategi och hade ett tätt samarbete med H&Ms globala PR- och event team.

– Min tid på H&M gav mig en bred grund att stå på, både i yrkeserfarenhet och livserfarenhet. Vi var ett tajt team av unga drivna kvinnor som arbetade ihop och reste mycket tillsammans – det var nog den roligaste delen av mitt arbete på H&M. Tillsammans med mina kollegor, och numera vänner, fick jag uppleva världen, säger Sasha Naess.

I början av 2021 tipsades Sasha Naess om TWEEK och att företaget då sökte ny kompetens till marknadsavdelningen i Stockholm.

– När jag fick veta att TWEEK sökte en Social Media Manager kände jag bara “wow vad roligt, det här är en produkt och ett bolag som står för allt jag själv står för”. Och när jag sedan fick träffa Åsa Rosén (grundare av TWEEK) blev jag så imponerad av allt hon har byggt upp. Det kändes så himla rätt och det var ju tur att det kändes likadant från båda håll, berättar Sasha Naess.

Under 2021 har Sasha Naess arbetat tätt med Åsa Rosén och TWEEKs nya vd Mathias Stendahl. Tillsammans har de byggt vidare på TWEEKs candy revolution som vuxit i en otrolig takt. Med ett ovanligt engagerat community och en växande konsumentbas har TWEEK under 2021 säkrat flera större listningar i Norden och EU, nått rikstäckande lansering i Storbritannien med WHSmith Travel samt hittat partnerskap i Spanien, Frankrike och Portugal där intresset för TWEEK växer stadigt.

Vid årsskiftet lämnade TWEEKs grundare Åsa Rosén sitt operativa uppdrag och Sasha Naess tillträdde rollen som Marketing Manager.

– Att få fortsätta arbeta med TWEEK och bygga på den grund som Åsa har lagt är en otrolig möjlighet. Vi är fortfarande ett litet bolag som arbetar väldigt tajt ihop internt samt med våra samarbetspartners och vi når fler och fler Tweeksters varje dag. Och det är inte konstigt. TWEEK är ett varumärke byggt på bra värderingar med otroliga produkter. TWEEK finns som ett bättre alternativ och vi vill inspirera, aldrig kommunicera med pekpinnar, skuld eller skam – allt handlar om balans. Jag är så stolt över att få vara del av the candy revolution, säger Sasha.

Om TWEEK
TWEEK lanserades i Sverige 2017, där varumärket nådde en ledande position inom sockerreducerad konfektyr efter mindre än 18 månader. Under 2020 hade TWEEK en tillväxt om 72 % på den svenska marknaden och sju smaker representerade på topp 20 varav tre stycken i topp fem. I Sveriges dagligvaruhandel har TWEEK en marknadsandel på cirka 42 % med distribution i cirka 1 500 butiker.

TWEEK förvärvades sommaren 2020 av Humble Group (tidigare Bayn Group) och under hösten samma år påbörjades lanseringar av TWEEK:s produkter på flera exportmarknader, däribland Kina. Testförsäljning av TWEEK startades i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien, där utfallet från den initiala periodens försäljning var över förväntan.