TWEEK inleder 2022 som marknadsledande

TWEEK inleder 2022 som marknadsledande

Tänk att det redan har gått ett helt år! Med pandemin som en ständig följeslagare och en blandning av hopp och förtvivlan för läget i världen har 2021 verkligen rasat fram. Hos oss på TWEEK har året inneburit mycket jobb, som både har varit roligt och utmanande. TWEEK har på bara några år blivit marknadsledande i Sverige inom sockerreducerad konfektyr och det senaste året har vår candy revolution vuxit i en otrolig takt, även utanför Norden.

Nu stundar ett nytt år och vårt fokus hamnar lätt på vad framtiden kan komma att erbjuda. Men vi tycker även att det är viktigt att stanna upp och reflektera en stund över det vi har gjort under det år som gått. Därför har vi här gjort ett försök att sammanfatta TWEEKs 2021, både för oss och för er. För utan er, våra Tweeksters, skulle vi inte ha någon candy revolution och TWEEK hade börjat och slutat som ett projekt i mitt kök för några år sedan.

Under 2022 kommer vi att fortsätta vår globala revolution och kommer självklart att hålla er uppdaterade om hur det går på vår fortsatta resa. Tack för ett fantastiskt 2021 och alla vi i TWEEK-teamet önskar er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

/Åsa Rosén, grundare av TWEEK & The original Sweet Pilot


TWEEK är marknadsledande!

Sedan TWEEK officiellt lanserades på den svenska marknaden 2017 har vi haft en tillväxt på 72 procent. Under det senaste året har vi inte bara utökat distributionen i Sverige till cirka 1 500 butiker och blivit marknadsledande inom sockerreducerad konfektyr med en marknadsandel på drygt 40 procent – TWEEK har också hittat ut i världen.

Vi säkrade flera större listningar i Norden och EU under tidig vår 2021 och följde upp med rikstäckande lansering i Storbritannien med WHSmith Travel. Vi har också lyckats hitta partnerskap i Spanien, Frankrike och Portugal där intresset för TWEEK växer stadigt.

I Kina har TWEEKs godkänts av den Kinesiska staten och inlett försäljning genom TV-nätverket CCTV i landet.


Ny look & digitala nyheter

Att TWEEK inte är ett vanligt godisföretag är ingen nyhet för våra Tweeksters. Men en stor nyhet 2021 blev att i vår kommunikation kunna visa detta i vårt nya grafiska manér. I juni lanserades TWEEKs uppdaterade design på sajten tweeksweets.com. Tillsammans med konstnären Lisa-Stina Petterssons illustrationer med säregna uttryck i fokus skapades där en mer välkomnande, inspirerande och personlig plats.


Ett mer hållbart TWEEK

Sommaren 2021 inleddes samarbete med Bower – återvinningsappen som gör det möjligt för alla Tweeksters i Norden att panta sina tomma TWEEK-påsar och belönas med poäng och rabatter. När TWEEK grundades av Åsa Rosén 2015 gjordes det med avsikten att skapa ett hållbart företag, och tillsammans med Bower och er har vi sedan juni sparat mer än 3 000 gr CO2!


Nya favoriter i sortimentet

Under året har vi glatt kunnat presentera fyra nya favoriter till vårt påssortiment. Vi lyssnade på era önskemål och lanserade saltlakritsfavoriten Salty Salute i en helt egen påse och firade dessutom in sommaren med helt nya påsen Fizzy Fusion - som snabbt blev en favorit hos många.

Efter att i flera år ha önskat att mäkta med lansering av säsongspåsar vid årets högtider (utöver vår populära Super Santas) kunde vi 2021 äntligen presentera två högtidliga besök.

Påsken firade vi för första gången med säsongspåsen Easter Eggs; fylld med läckra skumägg med smak av banan och toffee och doppade i TWEEKs egen palmoljefria choklad.

Till Halloween dök Trick or TWEEK upp som en webbexklusiv nyhet. Vi var inte alls förberedda på det stora intresset för Trick or TWEEKs hallon- och lakritskombo och fick tyvärr konstatera att vår produktion inte kunde möta suget i år. Nästa år lovar vi att slå på stora Halloween-trumman!

The TWEEK Kit & Merch collection

På sajten tweeksweets.com har det hänt mycket. Funktionen TWEEKogram, där du kan överraska någon du tycker om med en låda TWEEK och ett specialdesignat vykort, lanserades tidig sommar.

Under hösten kom TWEEK Kits – lådor kurerade av oss på TWEEK – tillsammans med den officiella lanseringen av vår alldeles egen merchandise. Hållbara tygpåsar i TWEEK-manér, kepsar, t-shirts, gnuggisar, klistermärken, nyckelringar och pins hade testats av Sweet Pilots och ambassadörer under våren och sommaren. Tillsammans med TWEEK Kits var utvecklandet av The TWEEK Merch collection ett måste för vårt stadigt växande community.


The candy revolution

På Instagram har hela 22 000 Tweeksters anslutit sig till the candy revolution. Tack vare er och våra ambassadörer hittar fler och fler till TWEEK. Ni är så många som ger oss kärlek, delar med er av er vardag med TWEEK och hör av er med en massa härlig feedback och spännande idéer. Vi är så himla glada över att ni finns där och ska fortsätta försöka tillföra en gnutta färg och värme i era flöden.


Läs mer om TWEEKs år här: TWEEK Monthly 2021