TWEEK inleder samarbete med Bower för en mer hållbar produkt

TWEEK inleder samarbete med Bower för en mer hållbar produkt

Nu kan alla Tweeksters i Norden panta sina tomma TWEEK-påsar med återvinningsappen Bower och belönas med poäng i appen som kan lösas in mot rabatter, återbäring eller skänkas vidare till välgörenhet.

TWEEK Sweets candy revolution handlar inte bara om att erbjuda produkter som gör det enkelt att njuta av ett balanserat liv, det handlar också om att göra allt vi kan för att inte påverka vår planet på ett negativt sätt. Därför inleder TWEEK nu ett samarbete med svenskutvecklade återvinningsappen Bower.

När TWEEK grundades av Åsa Rosén 2015 gjordes det med avsikten att skapa ett hållbart företag i mer än ett avseende.

– Tillsammans med Bower kan vi ge våra Tweeksters en liten push och ett enkelt verktyg för att kunna och vilja återvinna sina förpackningar efter att ha konsumerat våra produkter. Vi vill inspirera våra konsumenter att tillsammans med oss ta små, men viktiga steg mot ökad hållbarhet i ett större perspektiv och därigenom göra en insats för att bidra till en bättre miljö, säger Åsa Rosén, grundare av TWEEK.

Bower har funnits på den svenska marknaden sedan 2019 och har sedan tidigare samarbete med en rad olika varumärken för att få konsumenter att återvinna mer.

Så återvinner du TWEEK med Bower

Skanna och sortera dina förpackningar hemma.
Du skannar helt enkelt streckkoden på TWEEK-förpackningen hemma innan du tar med dig dina förpackningar till återvinningsstationen.

Gå till din närmaste återvinningsstation.
Efter att du har skannat dina förpackningar hittar du närmaste återvinningsstation i Bower-appen. Du kan panta överallt där det är tillåtet att återvinna, det vill säga även vid kvarterets eget miljörum, villans flerfackskärl eller, som i vissa kommuner, med dina egna optibags.

Bekräfta att du är där och bli belönad.
Väl vid återvinningsstationen blir du ombedd att bekräfta att du är där och att du har tagit med dina förpackningar. När du har gjort det och kastat dina förpackningar i rätt behållare belönas du med poäng i appen som kan lösas in mot rabatter, återbäring eller skänka vidare till välgörenhet.

Ladda hem Bower via App Store eller Google Play i mobilen.