TWEEK stärker positionering med ny design

TWEEK stärker positionering med ny design

TWEEK Sweets lanserar ny design i samarbete med konstnären och illustratören Lisa-Stina Pettersson, kommunikationsbyrån Seth&Östen och webbyrån Dreamify.

I takt med att TWEEK Sweets fortsatte expandera under hösten 2020 inleddes ett arbete med att förbättra TWEEKs digitala kanaler och därigenom stärka det täta samarbetet med varumärkets trogna community och kunder. Bland annat lanserades en ny webshop och communityt TWEEK Sweet Pilots. Nu presenterar TWEEK en uppdaterad visuell profil för att befästa varumärkets positionering och värderingar. På sajten tweeksweets.com tillförs också fler funktioner för att bygga varumärkets relationer med alla #tweeksters och Sweet Pilots – både i Sverige och resten av världen.

TWEEKs grundare Åsa Rosén startade företaget i sitt eget kök och har sedan dess drivit varumärket framåt med fokus på hållbarhet, lekfullhet, innovation och kreativitet. TWEEKs produkter skapas utifrån en vilja att göra gott, både för kroppen och själen, och vill genom designen förmedla detta.

– TWEEK är inget vanligt godisföretag. TWEEK är unikt och vi vill att det ska speglas i vår kommunikation. När vi pratar om vår mission med TWEEK gör vi det aldrig med pekpinnar, istället vill vi inspirera! Vårt uppdrag är att på ett ödmjukt sätt utbilda men utan att påtvinga någon vad vi anser vara rätt eller fel. Vårt mål är alltid att uppmuntra våra medmänniskor till klokare val i vardagen. Vi vill skapa medvetenhet utan att uppfattas som pretentiösa och för att på bästa sätt förstärka detta vilar vår kommunikation i en kreativ och lekfull tonalitet, säger Åsa Rosén grundare och marknadschef, TWEEK.

Inspiration för TWEEKs visuella uttryck har plockats från flera olika branscher, allt från mode-, till forskning- och innovationsföretag, och implementeras utan att tappa lekfullhet eller produktfokus. När TWEEK nu växer och varumärket utvecklas görs det i tätt samarbete med konstnären Lisa-Stina Pettersson, där hennes unika illustrationer och säregna uttryck spelar en central roll. Till exempel möter vi hennes “Tweekade” och diversifierade frukter, bär och figurer på trycksaker, förpackningar och i digitalt content. På sajten har traditionella knappar, bakgrunder och ikoner bytts ut mot Lisa-Stina Petterssons specialdesignade illustrationer för att skapa en mer välkomnande, inspirerande och personlig plats.

– TWEEKs sajt är hem för alla våra underbara Tweeksters, samarbetspartners och återförsäljare. Tillsammans med våra sociala kanaler utgör tweeksweets.com grunden för vår växande community och sajten är ett viktigt steg när vi fortsätter att expandera både i Sverige och resten av världen, säger Åsa Rosén, grundare av TWEEK.

För konceptutveckling, grafisk formgivning och projektledning står kommunikationsbyrån Seth&Östen, tillsammans med TWEEKs grundare och marknadschef Åsa Rosén. Webbyrån Dreamify har byggt sajten.

Under resten av 2021 lanseras nya funktioner på tweeksweets.com som gör det ännu enklare att alltid ha TWEEK- Sweets with benefits nära till hands; både när det kommer till att unna sig själv eller dela med sig till nära och kära.