TWEEK Sweets with Benefits växer med Amazon Europa

TWEEK Sweets with Benefits växer med Amazon Europa

I april listas TWEEKs hela sortiment i Storbritannien via Amazon Europa. Senare under våren listas även TWEEKs produkter via Amazon Europa i Tyskland, Frankrike, Holland och Spanien. 

TWEEK lanserades i Sverige 2018, där man nådde en ledande position inom sockerreducerad konfektyr efter mindre än 18 månader. Under 2020 har bolaget haft en tillväxt med 72 % på den svenska marknaden och har 7 smaker representerade på topp 20 varav 3 i topp 5. I Sverige har TWEEK en marknadsandel på cirka 35 % med distribution i 1 500 butiker i den snabbväxande kategorin, som omsätter ca 110 MSEK på 10 miljoner invånare.

Under hösten 2020 påbörjades lansering på flera exportmarknader, däribland Kina. Testförsäljning av TWEEK startades i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien, där utfallet från den initiala periodens försäljning var över förväntan. Under första månaderna på 2021 säkrades flertalet större listningar i respektive land där produkterna rullas ut i top-tier livsmedel- och apotekskedjor under andra kvartalet. 

Nu förstärks försäljningen av TWEEK inom e-handeln via Amazon Europa. Under april listas TWEEKs  sortiment i Storbritannien via Amazon Europa och senare i vår även i Tyskland, Frankrike, Holland och Spanien. 

– Nu när TWEEK har tagit steget ut i Europa är Amazon en viktigt pusselbit. TWEEK fortsätter att växa och det är otroligt roligt att inviga resten av Europa i vår alternativa godisrevolution, säger Lennart Arvidsson, VD  för Tweek.

TWEEK är det ledande varumärket i Sverige för sockerreducerade produkter och har ett brett sortiment av förpackade och lösviktsprodukter inom konfektyr. Bolaget förvärvades 2020 av Humble Group (tidigare Bayn Group). Varumärket påbörjade under hösten 2020 lansering i flera exportmarknader som Kina, UK, Tyskland och de övriga nordiska länderna.