TWEEK växer på den kinesiska marknaden – statligt godkännande och avtal med CCTV

TWEEK växer på den kinesiska marknaden – statligt godkännande och avtal med CCTV

TWEEK har nu fått produkter godkända av den kinesiska staten och inlett försäljning genom TV-nätverket CCTV. CCTV är statligt ägt och driver 25 kanaler varav en inkluderar en betalkanal som säljer varor direkt till konsumenter. Därutöver börjar TWEEK även bedriva försäljning genom sociala medieplattformen TikTok.

"Avtalet med CCTV är en ytterligare bekräftelse på det stora internationella intresse som finns för våra produkter. Efter våra tidigare framgångsrika expansioner till bland annat Storbritannien, Frankrike och Tyskland känns det naturligt att nu även rikta blicken mot Asien och framför allt Kina. Totalt har över 1,2 miljarder människor tillgång till CCTV:s olika kanaler och vi ser avtalet som en central del i vår kinesiska satsning. Utöver TV-avtalet har vi samtidigt påbörjat försäljning genom TikTok som i dagsläget har mer än 600 miljoner aktiva kunder varje år i marknaden." säger Lennart Arvidsson, country manager för TWEEKs kinesiska marknad och tidigare VD.

TWEEK är det ledande varumärket i Sverige för sockerreducerade produkter och har ett brett sortiment av förpackade- och lösviktsprodukter inom konfektyr.

TWEEK lanserades i Sverige 2017, där varumärket nådde en ledande position inom sockerreducerad konfektyr efter mindre än 18 månader. Under 2020 hade TWEEK en tillväxt om 72 % på den svenska marknaden och sju smaker representerade på topp 20 varav tre stycken i topp fem. I Sveriges dagligvaruhandel har TWEEK en marknadsandel på cirka 42 % med distribution i cirka 1 500 butiker.

TWEEK förvärvades sommaren 2020 av Humble Group (tidigare Bayn Group) och under hösten samma år påbörjades lanseringar av TWEEK:s produkter på flera exportmarknader, däribland Kina. Testförsäljning av TWEEK startades i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien, där utfallet från den initiala periodens försäljning var över förväntan.

Kort om TWEEKs tillväxt på svenska marknaden
  • TWEEK lanserades i Sverige 2017
  • Efter mindre än 18 månader blev TWEEK marknadsledande inom sockerreducerad konfektyr
  • TWEEK har en tillväxt om 72 % på den svenska marknaden
  • Med distribution i cirka 1 500 butiker har TWEEK en marknadsandel på cirka 42%

Om Humble

Humble Group är en svensk foodtech- och FMCG-koncern som levererar nästa generation av konsumentprodukter som är bra för människor och planeten. Humble inriktar sig på segmenten foodtech, eco, hållbarhet och vegan. Bolagen växer genom organisk tillväxt, förvärv och utnyttjande av synergier i de olika verksamhetsenheterna: varumärken, distribution, tillverkning och ingredienser. Humbles tekniska lösningar, förfinade genom vetenskaplig forskning och omfattande marknadserfarenhet, underlättar nya formuleringar och recept som förbättrar smaken och konsistensen för nästa generation av sockerreducerade, hållbara och veganska produkter. För mer information, besök www.humblegroup.se