FAQ

HÄR FÅR DU SVAR PÅ DE VANLIGASTE FRÅGORNA FRÅN TWEEKSTERS

tweeks sortiment smakar som vanligt godis, hur är detta möjligt utan vanligt socker?

Vi har fattat tycke för ett sötningsalternativ som kallas Erytritol och finns naturligt bland annat i vissa frukter, svampar och alger. Detta sötningsmedel, tillsammans med en gnutta Steviglykosider, utgör de den perfekta sötma som finns i vårt godis, men utan de otrevliga bismakerna ofta förknippade med dessa sötningsalternativ.

jag är diabetiker. är tweeks godis ok för mig att äta?

I och med att vårt godis är tillverkat utan en massa socker finner du endast max 5g sockerarter/100g i vårt sortiment. Dessa sockerarter är naturligt förekommande i fiberblandningen och i det laktosfria mjölkpulvret som vi använder. Tolerans och blodsockerpåverkan skiljer sig åt från individ till individ. Vi kan därför inte rekommendera att vårt godis är lämpligt för alla diabetiker.

ni säger att ert godis har färre kalorier än vanligt godis. Hur är detta möjligt?

Erytritol och Steviglykosider är i princip helt fria från energi. Dessutom är mängden spjälkningsbara kolhydrater i vårt godis markant mindre än i vanligt godis. Därför är det möjligt för oss att kunna erbjuda ett godis som smakar fantastiskt och samtidigt är kraftigt kalorireducerat.

Har ni några veganprodukter i ert sortiment?

Vi har från start haft som mål att kunna erbjuda veganalternativ i vårt sortiment och har nu lanserat 3 veganvänliga sorter i vårt lösviktssortiment – Apple Affection, Peach Perfect och Red Ruby. Dessa produkter finner du även i vår påse Vegan Vibe.

De flesta socker-fria/sockerreducerade sötsaker jag har testat gör mig dålig i magen. bör jag förvänta mig detsamma med tweeks godis?

Det är väldigt vanligt att magen blir upprörd av sockerfritt/sockerreducerat godis då de ofta innehåller sockeralkoholer med låg toleransnivå för mage och tarm. Erytritol räknas också till kategorin sockeralkoholer, men är en sockeralkohol med en av de högsta toleransnivåerna. Dessutom har vi såpass små mängder erytritol i vårt godis att det inte anses ha en laxerade effekt. Vårt godis har ett högt fiberinnehåll vilket kan stimulera känsliga magar. Alla individer är olika, testa vad som fungerar bäst för just dig.

Var kan man köpa tweeks godis?

Utöver vår webshop finns TWEEK att köpa i de flesta stora livsmedelskedjor i Sverige. Du finner våra befintliga återförsäljare under fliken BUTIKER här på sajten, där vi uppdaterar informationen löpande i takt med att TWEEK lanseras i nya kanaler.

Till vilka länder levererar ni godis?

Vi levererar TWEEK Sweets till alla länder inom EU samt Norge, Storbritannien och Schweiz.