The

FAQ

Vi har gjort en ny typ av godis där vi har valt bort socker (som utgör bulken i vanligt godis) och ersatt med ingredienser som vi anser vara mer hälsosamma. Frånvaron av socker resulterar i ett lägre energiinnehåll för produkterna i vårt sortiment.. Vi har även valt bort artificiella aromer och färger och ersatt med naturliga aromer och färgande växtextrakt. Istället för sojalecitin använder vi solroslecitin. Vår egenproducerade choklad är gjord på äkta kakaosmör och äkta vanilj och vi utesluter palmolja i vårt sortiment. I och med att våra produkter har ett högt fiberinnehåll upplever de flesta att man blir nöjd med en mindre mängd än om man skulle äta vanligt godis. Frånvaron av socker gör även att man inte triggas att konsumera stora mängder. Vi vill med våra produkter uppmuntra till ett lite annorlunda konsumtionsbeteende – med andra ord mer fokus på kvalitet, mindre fokus på kvantitet.

I och med att vårt godis är tillverkat utan en massa socker finner du endast max 5g sockerarter/100g i vårt sortiment. Dessa sockerarter är naturligt förekommande i fiberblandningen och i det laktosfria mjölkpulvret som vi använder. Mängden kolhydrater i vårt godis ligger på en lägre nivå än traditionellt godis och därmed kan våra produkter vara ett alternativ för den som av olika anledningar vill eller behöver se över sitt intag av kolhydrater.

Vi har från start haft som mål att kunna erbjuda veganalternativ i vårt sortiment och har nu lanserat tre veganvänliga sorter i vårt lösviktssortiment – Apple Affection, Peach Perfect och Red Ruby. Dessa produkter finner du även i vår påse Vegan Vibe.

Det är väldigt vanligt att magen blir upprörd av sockerfritt/sockerreducerat godis då de ofta innehåller sockeralkoholer med låg toleransnivå för mage och tarm. Erytritol som finns i TWEEKs produkter räknas till kategorin sockeralkoholer, men är en av sockeralkoholerna med de högsta toleransnivåerna. Dessutom har vi så pass små mängder erytritol i vårt godis att det inte anses ha en laxerande effekt. Vårt godis har ett högt fiberinnehåll vilket kan stimulera känsliga magar. Alla individer är olika, testa vad som fungerar bäst för just dig.

Erytritol och Steviglykosider är i princip helt fria från energi. Dessutom är mängden spjälkningsbara kolhydrater i vårt godis markant mindre än i vanligt godis. Därför är det möjligt för oss att kunna erbjuda ett godis som smakar fantastiskt och samtidigt är kraftigt kalorireducerat.

Du kan köpa TWEEKs produkter online här: https://humblegroup.shop/collections/tweek. Utöver det finns TWEEK att köpa hos alla stora livsmedelskedjor samt online aktörer i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island samt hos utvalda återförsäljare i övriga Europa & UK.

Skanna och sortera dina förpackningar hemma – Du skannar helt enkelt streckkoden på TWEEK-förpackningen hemma innan du tar med dig dina förpackningar till återvinningsstationen. Gå till din närmaste återvinningsstation – Efter att du har skannat dina förpackningar hittar du närmaste återvinningsstation i Bower-appen. Du kan panta överallt där det är tillåtet att återvinna, det vill säga även vid kvarterets eget miljörum, villans flerfackskärl eller, som i vissa kommuner, med dina egna optibags. Bekräfta att du är där och bli belönad – Väl vid återvinningsstationen blir du ombedd att bekräfta att du är där och att du har tagit med dina förpackningar. När du har gjort det och kastat dina förpackningar i rätt behållare belönas du med poäng i appen som kan lösas in mot rabatter, återbäring eller skänka vidare till välgörenhet. Ladda hem Bower via App Store eller Google Play i mobilen.

Skicka din förfrågan till oss på collaboration@tweeksweets.com så återkommer vi till dig så snart vi kan.

En Sweet Pilot är en viktig medlem i TWEEKs familjeträd. Som en del i Team Sweet Pilot kommer vi att fråga om din hjälp där dina smaklökar, dina idéer och din kunskap om vad som är GOTT står i fokus. Vi har många Sweet Pilots i vår TWEEK familj och värderar varenda en högt �� För våra utskick och provsmak så gör vi slumpmässiga urval, håll tummarna att du är en av dom utvalda för nästa runda!

HAR DU EN
FRåga?
Kontakta oss.

Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss via formuläret nedan.