THE TWEEK STORY

STORYN OM TWEEK OCH HUR VÅRT NATURLIGA GODIS NÅDDE BUTIKSHYLLORNA

Det hela startade i ett litet kök mitt i centrala Stockholm. Varumärkets grundare, Åsa Rosén, har alltid haft en förkärlek till godsaker i alla dess former. Då en hektisk livsstil för några år sedan bidrog till ett utmattningstillstånd följde en lång period av sjukskrivningar och långsam återhämtning. Åsa började experimentera med kosten för att hitta vägar tillbaka till ett liv i balans och utforskade vad som för henne var nya råvaror- mat och grödor som på olika sätt uppvisat egenskaper som gör gott för kroppen. Detta blev startskottet till ett helt nytt intresse.

Maträtter, bakverk, bars – många spännande innovationer tog form i det lilla köket i Stockholm. Med tiden styrdes produktlaborationerna mer och mer mot sötsaker och målet blev snart tydligt. Tänk om man kunde skapa en typ av godis utan att behöva tillsätta socker – men som trots det smakade lika bra som traditionellt godis. Ett godis med naturliga friska smaker, baserat på råvaror med intressanta egenskaper.

Warberg Candy Group, med gedigen erfarenhet av godisproduktion sedan 1946, delade Åsas vision om en ny typ av godis och drev vidare utvecklingen av ett nytt sortiment under ett par års intensivt arbete. Och nej, Tweek gör inga anspråk på att vara ett kosttillskott eller mirakelmedel. Tweek Sweets är en ny typ av godis och vi förespråkar balans på alla områden i livet. Att kunna tillfredsställa både kropp och själ i samma tugga har varit det givna målet med Tweek från start. Och detta är bara början.

TWEEK — join the candy revolution!