The

Story

Det hela startade i ett litet kök mitt i centrala Stockholm


TWEEKs grundare, Åsa Rosén, har alltid haft en förkärlek till godsaker i alla dess former. När en hektisk livsstil för några år sedan bidrog till ett utmattningstillstånd följde en lång period av sjukskrivningar och långsam återhämtning. Åsa började experimentera med kosten för att hitta vägar tillbaka till ett liv i balans och utforskade vad som för henne var nya råvaror, mat och grödor som på olika sätt uppvisat egenskaper som gör gott för kroppen. Detta blev startskottet till ett helt nytt intresse.

Maträtter, bakverk, bars – många spännande innovationer tog form i det lilla köket i Stockholm. Med tiden styrdes produktlaborationerna mer och mer mot sötsaker och målet blev snart tydligt. Tänk om man kunde skapa en typ av godis utan att behöva tillsätta socker – men som trots det smakade lika bra som traditionellt godis. Ett godis med naturliga friska smaker, baserat på råvaror med intressanta egenskaper.

Utmaningar & uppdrag


I dag står vi människor inför ett antal utmaningar och hot mot vår hälsa. Vårt uppdrag på TWEEK är att göra vårt yttersta för att möta dessa utmaningar med nya produkter och därigenom vara en del av ett större uppdrag - att erbjuda nya, mer fördelaktiga alternativ för våra medmänniskor att välja mellan. Vi kan med stolthet erbjuda en ny typ av godis med färre kalorier jämfört med traditionellt godis, inget tillsatt socker, kostfibrer och smaker och färger från naturen. Vårt bidrag är att uppmuntra oss alla att göra nya, smartare val i vardagen.

Att modifiera, finjustera och förbättra.

“Vårt namn kommer från det engelska ordet “tweak” som betyder att modifiera, finjustera och förbättra. Vi har “tweekat” traditionellt godis och gjort en produkt som är bättre för vår hälsa. När vi pratar om ett liv med TWEEK gör vi det aldrig med pekpinnar, istället vill vi inspirera. Vårt uppdrag är att utbilda, men inte säga vad som är rätt eller fel. Vi vill skapa medvetenhet utan att uppfattas som pretentiösa och för att på bästa sätt förstärka detta vilar vår kommunikation i en kreativ och lekfull tonalitet.

Och nej, TWEEK gör inga anspråk på att vara ett kosttillskott eller mirakelmedel. TWEEK Sweets är en ny typ av godis och vi förespråkar balans inom alla områden i livet. Att kunna tillfredsställa både kropp och själ i samma tugga har varit det givna målet från start. Och detta är bara början.”

– Åsa Rosén, The original Sweet Pilot

Efterfrågan på naturliga ingredienser i de livsmedel vi äter och dricker ökar stadigt. Vi gillar denna utveckling och vårt godis är rikt på fibrer och du finner enbart naturliga färger och aromer i vårt sortiment.

Vi använder oss av naturliga färger och aromer i alla våra produkter. De naturliga färgerna kommer från en rad olika grönsaker, frukter och växter med färgande egenskaper. Visste du till exempel att den röda färgen i vårt underbara gelégodis kommer från sötpotatis? Och att vår lila färg är en extraherad från lila morötter?

Trots att vi har valt bort vanligt socker och trots att vårt smarriga godis har upp till 50% färre kalorier än vanligt godis, har vi varken gjort avkall på smak, utseende eller konsistens. Vi håller oss även borta från konserveringsämnen, sojalecitin och palmolja.

2015

TWEEK grundas av Åsa Rosén, the original Sweet Pilot, i Stockholm.

2017

TWEEK Pick ‘n mix lösviktssortiment lanseras och listas hos Coop, Sveriges andra största återförsäljare.

2018

TWEEK listas hos Ica, Sveriges största återförsäljare.
TWEEK färdigförpackade påsar Fruity Fresh, Sour Supreme och Licorice Love.
Exklusiv produkt för Weight Watchers Europe lanseras.

2019

Utökad listning av TWEEK hos återförsäljare i Sverige.
Lansering av färdigförpackade påsar TWEEK Toffee Caramel och TWEEK Toffee licorice.
Nya produkter adderas till TWEEK Pick ‘n mix lösviktssortiment.

2020

Utökad listning av TWEEK hos återförsäljare i Sverige.
Lansering av färdigförpackade påsarna Vegan Vibe, Corny Crunch, Smoothie Chews och säsongsfavoriten Super Santas.
Listningar hos återförsäljare i Finland, Norge, Danmark, Storbritannien & Tyskland.
Lansering av TWEEK Community med Sweet Pilots & TWEEK Ambassadors.
Uppdatering av sajt tweeksweets.com med utökad webbshop.

2021

Listningar i Kina.
TWEEK expanderar på europeiska marknader med Spanien, Frankrike och Portugal samt lanseras med Amazon Europe.
Premiär för uppdaterad visuell profil med ny design på webb och i digitala kanaler.
TWEEK gör rikstäckande lansering i Storbritannien med WHSmith Travel.
Lansering under våren av färdigförpackade påsen Salty Salute, limited edition-påsen Fizzy Fusion och säsongsfavoriten Easter Eggs.
TWEEK lanserar nya funktionen TWEEKogram på tweeksweets.com där du kan skicka en låda TWEEK-godis med en specialdesignad hälsning.
TWEEK inleder samarbete med Bower för en mer hållbar produkt.
The TWEEK Starter-, Surprise och Super Santas Kit lanseras på tweeksweets.com



THE SWEETEST OF PILOTS

TWEEK finns i dag tack vare alla Tweeksters där ute – alla ni som har varit med oss från start, hittat oss på vägen och delat med er av TWEEK till nära och kära. Tillsammans med er har vi vuxit och kan nu räkna in tusentals personer runt Europa och världen till vår TWEEK-familj.

Vi jobbar hårt för att ni ska veta och känna att vi uppskattar er! När vi vintern 2020 startade Sweet Pilots var det för att kunna bjuda in Tweeksters som är lite extra engagerade att ta del av vår utveckling och hjälpa oss framåt. Och vilket överväldigande engagemang vi möttes av!

Vi är så glada över att kunna fortsätta the candy revolution med er.

Läs mer om vårt community här.


– Åsa, The Original Sweet Pilot

GET 15% ON YOUR FIRST ORDER

BECOME A SWEET PILOT

COLLABORATE WITH TWEEK

Swipe!