Trots att vi har valt bort vanligt socker och trots att vårt smarriga godis har upp till 50% färre kalorier än vanligt godis, har vi varken gjort avkall på smak, utseende eller konsistens. Vi håller oss även borta från konserveringsämnen, sojalecitin och palmolja. Sanningen är att vi tycker så mycket om våra ingredienser att vi tillägnar dem en helt egen sida. Vårt godis är rikt på fibrer och du finner enbart naturliga färger och aromer i vårt sortiment. Visste du att den röda färgen i vårt underbara gelégodis kommer från sötpotatis? Och att vår lila färg är extraherad från lila morötter? (För detaljerad innehållsförteckning, allergener etc. se deklaration för varje enskild produkt i produktgalleriet.)

FANTASTISKA FIBRER.

Vårt godis har ett högt fiberinnehåll och utgörs av en växtfiberblandning som är en kombination av två olika lösliga fibrer. Den ena kallas polydextros och är en typ av fiber som har ett relativt lågt energivärde och därmed med fördel används för att ersätta den höga andelen socker som utgör basen i traditionell godistillverkning. Den andra fibern är baserad på Tapioka – en stärkelse som framställs av torkad Kassavarot, med det vetenskapliga (och något krångliga) namnet isomaltooligosackarider. Många av våra kunder säger sig uppleva viss mättnad efter en relativt liten portion av vårt godis, vilket även kan uppmuntra till ett mer kontrollerat konsumtionsbeteende kring godis och sötsaker – något som vi mer än gärna är med och bidrar till.

NOLL KALORIER.

Erytritol förekommer naturligt i exempelvis vissa svampar, frukter och alger. Genom en fermenteringsprocess får man fram den söta sockeralkoholen erytritol.
Vi använder erytritol i små mängder vilket innebär att produkterna inte anses ha en laxerande effekt. Detta är relativt unikt när det kommer till sockerfritt/sockerreducerat godis.
Medan de flesta sockeralkoholer har ett lågt kaloriinnehåll är erytritol i princip helt fritt från energi.

RISSTÄRKELSE – EN SMOOTH OPERATOR.

Stärkelse kan extraheras ur en rad naturliga källor såsom vete, ris, potatis, arrow rot och bönor – bara för att nämna några. De används huvudsakligen som ett förtjockningsmedel för att ge en stabiliserande effekt i olika typer av livsmedel och anrättningar. Modifierad potatisstärkelse stabiliserar våra veganprodukter och ger dem struktur. Både ris- och potatisstärkelse är naturligt fria från gluten.

Risstärkelse har en av den minsta partikelstorlekarna och ger därför en extra len och tilltalande konsistens när den tillsätts i olika typer av mat och livsmedel.

OH GHEE!

Ghee kan också beskrivas som skirat eller klarnat smör och är en ren smörolja, traditionellt använd främst i Indisk matlagning. Ghee tillverkas ur en helt naturlig källa (mjölk) och tack vare tillverkningssättet blir laktosmängden låg. Detta beror på att man hettar upp smöret och filtrerar bort merparten av mjölkprotein och mjölksocker och den smörolja som återstår tåls därför i regel bättre än vanligt smör av individer som är känsliga för mjölkprodukter.

Ghee har en väldig fyllig, djup och smörig smak. I våra toffee-kolor ger den en underbar, brynt ton till våra tre fylliga smaker!

SUPERSÖT STEVIA.

med det latinska namnet Stevia Rebaudiana, har under hundratals år odlats främst i Sydamerika. På grund av sin sötma har Stevia kallats för bland annat, honey leaf, sweet leaf of Paraguay, sweetleaf, sweet herb, candyleaf and honey yerba.

Ur steviaplantan utvinns ett sötningsmedel som kallas steviolglykosider. Dessa är upp till 300 gånger sötare än Sackaros (vanligt socker).

Såväl European Food Safety Association (EFSA) som U.S Food and Drug Administration (FDA) betraktar Steviolglykosider som ett säkert sötningsmedel.

NÖTGELATIN.

Gelatin, som ger gelégodis sin tuggiga och lite studsiga konsistens, är naturligt rikt på collagen och vi använder enbart nötgelatin av bästa kvalitet. Våra produkter kan därmed avnjutas av dem som av olika anledningar inte önskar äta gelatin från gris.

TWEEKCHOKLAD.

Vi tillverkar vår egen choklad, speciellt anpassad till de krav vi ställer på såväl nutritionsprofil som smak och kvalitet. Vi använder äkta kakaosmör och kakaomassa av hög kvalitet i vår choklad. Chokladen har inga tillsatser av palmolja. Det laktosfria mjölkpulvret vi använder kommer från nordisk, färsk mjölk och smaken rundas av med äkta vanilj.

NATURLIGA NYHETER.

Efterfrågan på naturliga ingredienser i de livsmedel vi äter och dricker ökar stadigt. Vi gillar denna utveckling och gör vad vi kan för att bidra till utbudet av de mer naturliga alternativen. Vi använder oss av naturliga färger och aromer i alla våra produkter. De naturliga färgerna kommer från en rad olika grönsaker, frukter och växter med färgande egenskaper. Sötpotatis, lila morot, färgtistel är några av dem.