Det hela startade i ett litet kök.

Det hela startade i ett litet kök mitt i centrala Stockholm. Varumärkets grundare, Åsa Rosén, har alltid haft en förkärlek till godsaker i alla dess former. När en hektisk livsstil för några år sedan bidrog till ett utmattningstillstånd följde en lång period av sjukskrivningar och långsam återhämtning. Åsa började experimentera med kosten för att hitta vägar tillbaka till ett liv i balans och utforskade vad som för henne var nya råvaror, mat och grödor som på olika sätt uppvisat egenskaper som gör gott för kroppen. Detta blev startskottet till ett helt nytt intresse.

Maträtter, bakverk, bars – många spännande innovationer tog form i det lilla köket i Stockholm. Med tiden styrdes produktlaborationerna mer och mer mot sötsaker och målet blev snart tydligt. Tänk om man kunde skapa en typ av godis utan att behöva tillsätta socker – men som trots det smakade lika bra som traditionellt godis. Ett godis med naturliga friska smaker, baserat på råvaror med intressanta egenskaper.

Att modifiera, finjustera och förbättra.

Vårt namn kommer från det engelska ordet “tweak” som betyder att modifiera, finjustera och förbättra. Vi har “tweekat” traditionellt godis och gjort en produkt som är bättre för vår hälsa. När vi pratar om ett liv med TWEEK gör vi det aldrig med pekpinnar, istället vill vi inspirera. Vårt uppdrag är att inspirera, utbilda och skapa en medvetenhet kring vad man konsumerar. TWEEK Sweets är en ny typ av godis och vi förespråkar balans inom alla områden i livet. Att kunna tillfredsställa både kropp och själ i samma tugga har varit det givna målet från start. Och detta är bara början.

– ÅSA ROSÉN, THE ORIGINAL SWEET PILOT

TWEEKs UPPDRAG.

I dag står vi människor inför ett antal utmaningar och hot mot vår hälsa. Vårt uppdrag på TWEEK är att göra vårt yttersta för att möta dessa utmaningar med nya produkter och därigenom vara en del av ett större uppdrag – att erbjuda nya, mer fördelaktiga alternativ för våra medmänniskor att välja mellan. Vi kan med stolthet erbjuda en ny typ av godis med färre kalorier jämfört med traditionellt godis, inget tillsatt socker, kostfibrer och smaker och färger från naturen. Vårt bidrag är att uppmuntra oss alla att göra nya, smartare val i vardagen.

SWEETS WITH BENEFITS

Efterfrågan på naturliga ingredienser i de livsmedel vi äter och dricker ökar stadigt. Vi gillar denna utveckling och vårt godis är rikt på fibrer och du finner enbart naturliga färger och aromer i vårt sortiment.

Vi använder oss av naturliga färger och aromer i alla våra produkter. De naturliga färgerna kommer från en rad olika grönsaker, frukter och växter med färgande egenskaper. Visste du till exempel att den röda färgen i vårt underbara gelégodis kommer från sötpotatis? Och att vår lila färg är en extraherad från lila morötter?

Trots att vi har valt bort vanligt socker och trots att vårt smarriga godis har upp till 50 % färre kalorier än vanligt godis, har vi varken gjort avkall på smak, utseende eller konsistens. Vi håller oss även borta från konserveringsämnen, sojalecitin och palmolja.

2015:

TWEEK grundas av Åsa Rosén, the original Sweet Pilot, i Stockholm

2017:

TWEEK Pick ‘n mix lösviktssortiment lanseras och listas hos Coop, Sveriges andra största återförsäljare

2018:

TWEEK listas hos Ica, Sveriges största återförsäljare
TWEEK färdigförpackade påsar Fruity Fresh, Sour Supreme och Licorice Love
Exklusiv produkt för Weight Watchers Europe lanseras

2019:

Utökad listning av TWEEK hos återförsäljare i Sverige

  • Lansering av färdigförpackade påsar TWEEK Toffee Caramel och TWEEK Toffee licorice
  • Nya produkter adderas till TWEEK Pick ‘n mix lösviktssortiment

2020:

Utökad listning av TWEEK hos återförsäljare i Sverige
Lansering av färdigförpackade påsarna Vegan Vibe, Corn Crunchers, Smoothie Chews och säsongsfavoriten Super Santas
Listningar hos återförsäljare i Finland, Norge, Danmark, Storbritannien & Tyskland
Lansering av TWEEK Community med Sweet Pilots & TWEEK Ambassadors
Uppdatering av sajt tweeksweets.com med utökad webbshop

2021:

Listningar i Kina
Lansering med Amazon Europe
Utökad listning av TWEEK i Storbritannien
Lansering av färdigförpackade påsarna Salty Salute, Fizzy Fusion och säsongsfavoriten Easter Eggs

2022:

Listningar hos återförsäljare i Island, Holland m. fl.
Utökade listningar av TWEEK hos flera stora återförsäljare i Sverige
Lansering av säsongspåsen Trick or TWEEK samt blivande julfavoriten Choco Christmas

2023:

Lansering av nya veganpåsen Very Vegan och favoriten från vårt pick n’ mix sortiment i egen påse, Amazing Arrack!
Lansering av nya säsongspåsen Big Bunnies
Uppdatering av TWEEKs design och visuella identitet